3 sekrete të çmuara nga shefat e kuzhinës që do ju lehtësojnë gatimin

Mjafton të dini disa truke të thjeshta dhe mund t’i jepni zgjidhje problemeve që ju kanë munduar në kuzhinë.

Për shembull, si ta shpëtoni avokadon që të mos vyshket pasi e keni ndarë përgjysmë?

Një avokado nuk do të marrë ngjyrë kafe, nëse e spërkasni sipër me uthull molle dhe nëse poshtë i vendosni 1 qepë të grirë imët.

Që buka të “jetojë” më gjatë? 

Një bukë do të qendrojë e freskët për një kohë më të gjatë, nëse në vendin ku e mbani atë do të vendosni edhe një mollë.

Si ta bëni biftekun më të butë gjatë pjekjes? 

Për ta arritur diçka të tillë mjafton që kur e marinoni biftekun me kripë e piper t’i shtoni edhe pak majonezë. Kjo do ta bëjë më të shijshme e njëkohësisht më të butë mishin./neps.al 

Lini një koment