Si të bëni pasta të shijshme në shtëpi pa nevojën e asnjë makinerie

Të bësh pasta të shijshme në shtëpi, nuk është gjëja më e vështirë në botë, më besoni. Gjeje çfarë? Është shumë e thjeshtë dhe nuk kërkon makineri të kushtueshme.

E gjithë baza është tek cilësia e mirë e miellit që duhet të përdorni.

Atëherë fillojmë nga puna?

Për dy persona nevojiten:

  •  1 ½ gotë me miell
  • 2 vezë të mëdha
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • ½ lugë çaji me kripë

Udhëzime mbi përgatitjen:

Në tavolinën e punës shtroni miellin dhe në mes krijoni një hapsirë.

Shtoni vezët, kripën dhe vajin e ullirit. Përdorni fillimisht një pirun për të bashkuar vezët me pjesën tjetër të miellit dhe pastaj filloni punojeni masën me duar.

pasta

Brumi duhet të jetë elastik. Përdorni pak më shumë miell nëse është nevoja, që brumi të mos ngjisë në tavolinën e punës.

pasta

 

Ndajeni brumin në dy pjesë dhe përdorni një petëz për t’i tërholluar. Kujdes, peta nuk duhet të çahet. Nëse kjo ndodh, mblidheni përsëri brumin dhe hapeni sërish me një petëz.

pasta

Merrni një thikë dhe filloni t’i ndani në shirita të hollë.

pasta

Pas kësaj i vendosni për t’i zierë në një tenxhere me ujë e kripë (ku uji zien).

pasta

Pasi të kenë zierë i shërbeni të ngrohta, me salcën tuaj të preferuar.

pasta/neps.al 

Lini një koment