Sugjerojmë:

9 zakone që duhet të përvetësoni për t’u ndjerë gjithnjë energjik

Një çështje shqetësuese në këtë epokë moderne…mungesa e energjisë tek njerëzit!

Ajo që bëni çdo ditë mund të ndikojë sesa i motivuar dhe aktiv ndiheni, kështu që është e rëndësishme të vini në zbatim disa zakone që mund të rrisin nivelet e energjisë tuaj.

Ecni më shpesh
Ne njerëzit jemi një specie në lëvizje. Ne kemi evoluar duke lëvizur. Pra, nuk është për t’u habitur që ecja ka avantazhe të mëdha shëndetësore. Ecni për në punën ose shkollën tuaj. Ecja përmirëson qarkullimin e gjakut, ju bën më pak dembel, më të përqendruar, mendërisht më të mprehtë dhe më produktiv.

 9 zakone që duhet t’i bëni tuajat: 

  • Shkoni në gjumë herët dhe bëni një gjumë cilësor
  • Qeshni me njerëzit tuaj të afërt
  • Hani për energji dhe për të ushqyer qelizën, jo stomakun
  • Ecni më shpesh
  • Shmangni alkoolin dhe duhanin
  • Kaloni më shumë kohë në natyrë ( pa celular)
  • Ushtrohuni rregullisht
  • Meditoni ose bëni joga
  • Qendroni të hidratuar/neps.al 

Lini një koment