Fillimisht, në një enë të madhe, rrahim gjalpin dhe sheqerin derisa të bëhet një masë e butë dhe kremoze. Shtojmë vezët një nga një dhe e përziejmë mirë çdo herë. Shtojmë çokollatën e shkrirë dhe vaniljen.
Në një enë tjetër, përziejmë miellin, pluhurin e kakaos, pluhurin pjekës dhe kripën. Shtojmë këtë përzierje të thatë te masa e gjalpit dhe vezëve, duke përzier ngadalë derisa të formohet një brumë i njëtrajtshëm.
E hedhim brumin në një tavë të lyer me gjalpë dhe të spërkatur me miell. E fusim në furrë të parangrohur në 180°C dhe e lëmë të piqet për rreth 30-35 minuta, derisa të bëhet e fortë por ende pak e butë në qendër.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento