Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Vezët e mbushura nuk janë gjithmonë një pjatë e ftohtë: më poshtë do t’ju tregojmë një recetë të thjeshtë që ju lejon t’i servirni në tryezë të ngrohta. Mund t’i shijoni ato si pjatë e dytë, por edhe si antipastë: në çdo rast do të kishit sukses me këtë pjatë.
Vendosni 8 vezë në një tenxhere të madhe, mbulojini me ujë në temperaturën e ambientit dhe ziejini për 8 minuta që nga koha kur marrin valë. Ftohini në ujë, më pas qërojini dhe pritini përgjysmë.
Grini proshutën dhe prisni djathin parmixhan në kubikë. Vendosini gjysmat e vezëve në një tepsi të lyer me gjalpë dhe vendosni mbi secilën disa copa speck e djathë.
Mbulojini me beshamelë dhe spërkatini me parmixhan të grirë. Shtoni disa copa gjalpi përsipër dhe vendosini në skarën e sobës për 10 minuta.
Servirini me pak bar qepe dhe piper të zi.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment