Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Vezët e mbushura nuk janë gjithmonë një pjatë e ftohtë: më poshtë do t’ju tregojmë një recetë të thjeshtë që ju lejon t’i servirni në tryezë të ngrohta. Mund t’i shijoni ato si pjatë e dytë, por edhe si antipastë: në çdo rast do të kishit sukses me këtë pjatë.
Vendosni 8 vezë në një tenxhere të madhe, mbulojini me ujë në temperaturën e ambientit dhe ziejini për 8 minuta që nga koha kur marrin valë. Ftohini në ujë, më pas qërojini dhe pritini përgjysmë.
Grini proshutën dhe prisni djathin parmixhan në kubikë. Vendosini gjysmat e vezëve në një tepsi të lyer me gjalpë dhe vendosni mbi secilën disa copa speck e djathë.
Mbulojini me beshamelë dhe spërkatini me parmixhan të grirë. Shtoni disa copa gjalpi përsipër dhe vendosini në skarën e sobës për 10 minuta.
Servirini me pak bar qepe dhe piper të zi.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment