Kush do Pasta Carbonara?
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Sugjerojmë:
Në një tigan me vaj ulliri skuqni qepën. Shtoni kripë, piper. I përzieni mirë dhe shtoni patatet.
Vazhdoni t’i trazoni edhe për 5 minuta të tjera. E ndani masën në dy pjesë në tigan dhe mundohuni t’i jepni secilës një formë të rregullt rrumbullake.
E skuqni mirë nga të dyja anët. Hiqeni nga zjarri dhe e lini mënjanë.
Ndërkohë në një tigan tjetër skuqni spinaqin.
Përgatisni në një blender salcën duke kombinuar të verdhën e vezës, lëngun e limonit, gjalpin dhe kripën. I trazoni së bashku për pak sekonda.
Merrni një pjatë dhe shërbeni masën me patate dhe qepë që përgatitët më parë. Sipër vendosni pak spinaq dhe në fund një vezë poshe.
Shtoni salcën që përgatitët dhe në fund mund t’i shtoni pak majdanoz të freskët. Ju bëftë mirë!
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
Në një tenxhere, shkrijmë gjalpin dhe skuqim qepën dhe hudhrën derisa të zbuten. Shtojmë miellin dhe e përziejmë për disa minuta derisa të marrë ngjyrë të lehtë kafe. Gradualisht shtojmë lëngun e perimeve dhe e përziejmë derisa të trashet....
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment