Nxehni vajin e ullirit në një tigan mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për një ose dy minuta, duke e trazuar derisa të aromatizohet.
Shtoni qiqrat dhe gatuajeni për 3 – 4 minuta, derisa të jenë të buta.
Shtoni në tigan kastravecin dhe maselën garam dhe gatuajeni, duke e trazuar herë pas here, për 4-5 minuta.
Më tej shtoni spinaqin dhe gatuajeni deri sa spinaqi të thahet.
Nëse dëshironi shtoni një majë kripe dhe piper.
Duke përdorur një lugë ose shpatull, bëni një vrimë në mes të përzierjes së perimeve.
Shkrini gjalpin në vrimë, pastaj hidhni vezët.
Mbuloni tiganin me kapak dhe gatuajeni derisa vezët të bëhen sipas dëshirës tuaj (për mua janë rreth katër minuta). Rrëshqisni përzierjen në një pjatë dhe shërbejeni.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento