Nxehni vajin e ullirit në një tigan mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për një ose dy minuta, duke e trazuar derisa të aromatizohet.
Shtoni qiqrat dhe gatuajeni për 3 – 4 minuta, derisa të jenë të buta.
Shtoni në tigan kastravecin dhe maselën garam dhe gatuajeni, duke e trazuar herë pas here, për 4-5 minuta.
Më tej shtoni spinaqin dhe gatuajeni deri sa spinaqi të thahet.
Nëse dëshironi shtoni një majë kripe dhe piper.
Duke përdorur një lugë ose shpatull, bëni një vrimë në mes të përzierjes së perimeve.
Shkrini gjalpin në vrimë, pastaj hidhni vezët.
Mbuloni tiganin me kapak dhe gatuajeni derisa vezët të bëhen sipas dëshirës tuaj (për mua janë rreth katër minuta). Rrëshqisni përzierjen në një pjatë dhe shërbejeni.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento