Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Pak kosto, pak kohë, pak dëshirë! Kaq mjafton për këtë recetë që duhet ta provoni sa më parë.
Në një tigan që nuk ngjit, skuqni pa yndyrë baconin. E lini për 3-4 minuta dhe më pas e hiqni.
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Në tavolinën e punës, shpërhapni miellin.
Hapni petën sfoliatë dhe e prisni në mënyrë të barabartë në katrorë të vegjël.
Vendosni nga copë tek secila hapësirë e tavës për muffins. Shtypeni pak me dorë sepse duhet të lini vend për mbushjen.
Vendosni nga një shirit bacon.
Ndërkohë në një enë të vogël përzieni vezët, qumështin, pak kripë dhe piper.
Tani i mbushni format me masën që sapo përgatitët.
I vendosni në fund edhe pak djathë çedar të grirë imët.
I fusni në furrë për 18-22 minuta derisa ta shikoni që peta ka marrë një ngjyrë kafe të artë.
I hiqni më pas mbushjet nga forma dhe i lini të ftohen rreth 5 minuta. I spërkasni pak vezët sipër me majdanoz dhe koha për t’i ngrënë erdhi!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment