Truku që duhet të dini për t’i zgjedhur domatet e mira
Shumë njerëz mendojnë se domatet në degë janë më të freskëta dhe prandaj zgjedhin ato. Në të vërtetë, një kërcell nuk është një tregues i freskisë, por i gjelbërimit të domates.
Domatet e pjekura bien nga hardhia vetë. Nëse një hardhi ende i mban ato, kjo do të thotë se domatet janë prerë përpara se të piqen siç duhet. Këto domate kanë shumë pak vitamina dhe elemente të dobishme.
Ngjyra e një domateje të mirë duhet të jetë homogjene dhe e plotë, pa zona të gjelbra. Për më tepër, era e saj duhet të jetë e mirë. Domatet e mira duhet të jenë të buta në prekje dhe nuk duhet të duken mbi të gjurmët e gishtave./neps.al
Perimet e gjalla janë një nga ushqimet më të pasura me lëndë ushqyese që mund të përfshini në dietën tuaj. Konsumimi i tyre në gjendjen natyrale ofron përfitime maksimale, pasi nuk humbasin vlerat ushqyese gjatë përpunimit apo gatimit. Në...
Farat e linit kanë qenë pjesë e dietës njerëzore për mijëra vjet, por vetëm kohët e fundit kanë marrë vëmendjen që meritojnë. Të vogla dhe të thjeshta, këto fara janë të mbushura me lëndë ushqyese që ofrojnë përfitime të...
Në botën e mirëqenies, një nga zakonet më të thjeshta, por edhe më efektive që mund të përvetësosh, është konsumimi i ujit me limon. Është i lehtë për t’u përgatitur, ekonomik dhe plot me përfitime shëndetësore. Por, përse kjo...
Lini një koment