Truku që duhet të dini për t’i zgjedhur domatet e mira
Shumë njerëz mendojnë se domatet në degë janë më të freskëta dhe prandaj zgjedhin ato. Në të vërtetë, një kërcell nuk është një tregues i freskisë, por i gjelbërimit të domates.
Domatet e pjekura bien nga hardhia vetë. Nëse një hardhi ende i mban ato, kjo do të thotë se domatet janë prerë përpara se të piqen siç duhet. Këto domate kanë shumë pak vitamina dhe elemente të dobishme.
Ngjyra e një domateje të mirë duhet të jetë homogjene dhe e plotë, pa zona të gjelbra. Për më tepër, era e saj duhet të jetë e mirë. Domatet e mira duhet të jenë të buta në prekje dhe nuk duhet të duken mbi të gjurmët e gishtave./neps.al
Secili ftrut i thatë ka përfitimet e veta shëndetësore—por disa janë në krye kur bëhet fjalë për këtë lëndë ushqyese të ngopshme. Ka shumë gjëra të mrekullueshme për ta—përfshirë faktin që janë një paketë e vogël e mbushur me...
Dieta më e mirë për jetëgjatësi është ajo që përfshin shumë fruta, arra dhe bishtajore, perime dhe drithëra të plota. Ushqimet që duhet të kufizohen ose të shmangen për jetëgjatësi përfshijnë ato të pasura me sheqer të shtuar, yndyrë...
Shalqini është frut shekullor, i lëngshëm dhe i ëmbël dhe shumë e shohin atë si një ëmbëlsirë të përsosur për të shuar etjen gjatë vapës së verës. Këtu janë disa nga përfitimet kryesore shëndetësore të tij: 1-Ju ndihmon të...
Lini një koment