Sugjerojmë:

Truku që duhet të dini për t’i zgjedhur domatet e mira

Shumë njerëz mendojnë se domatet në degë janë më të freskëta dhe prandaj zgjedhin ato. Në të vërtetë, një kërcell nuk është një tregues i freskisë, por i gjelbërimit të domates.

Domatet e pjekura bien nga hardhia vetë. Nëse një hardhi ende i mban ato, kjo do të thotë se domatet janë prerë përpara se të piqen siç duhet. Këto domate kanë shumë pak vitamina dhe elemente të dobishme.

Ngjyra e një domateje të mirë duhet të jetë homogjene dhe e plotë, pa zona të gjelbra. Për më tepër, era e saj duhet të jetë e mirë.
Domatet e mira duhet të jenë të buta në prekje dhe nuk duhet të duken mbi të gjurmët e gishtave./neps.al 

Lini një koment