Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Torta me portokall është një ëmbëlsirë e shijshme dhe aromatike. Portokajt dhurojnë gjiithmonë ndjesinë e freskisë. Kjo tortë i ngjan një krostate me marmelatë dhe kremi me portokall do t’ju bëjë të lëpini gishtat.
Për të realizuar këtë tortë, nisni me brumin. Hidhni në një plan pune miellin, sheqerin dhe gjalpin e prerë në copa.
Punoni brumin për disa minuta me duar. Shtoni më pas të verdhat e vezëve dhe vazhdoni të zini brumin duke u siguruar të jetë sa më homogjen.
Formoni një formë rrethi dhe mbulojeni me një qese transparente. Lëreni në frigorifer për 30 minuta.
Ndërkohë përgatisni mbushjen. Në një tas qelqi shtoni të verdhat e vezëve dhe sheqerin dhe rrihini me rrahëse.
Duke vazhduar përzierjen, shtoni panën. Shtoni më pas lëkurën e limonit, atë të portokallit dhe përziejini. Shtrydhni portokallin dhe shtojeni lëngun tek mbushja që po përgatisni.
Shtoni lëngun e limonit dhe përzieni përsëri.
Merrni brumin, punojeni lehtë me petëz dhe formoni një petë me trashësi 1 cm.
Merrni një tepsi tartash me diametër 20 cm të lyer me gjalpë dhe shtroni brumin duke ngjitur mirë anët.
Krijoni disa vrima me priun që të mos fryhet gjatë pjekies. Vendosni mbi të letër furre dhe peshë (oriz, gurë, fasule, etj) që të qëndrojë e sheshtë gjatë pjekies.
Piqeni në 190 gradë për 20 minuta.
Më pas hiqni peshën dhe shtoni kremin e përgatitur. Piqeni përsëri për 30-35 minuta. Spërkateni tortën me sheqer pluhur dhe dekorojeni me thela portokalli.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment