Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Kjo tortë është shumë elegante, pak ekzotike me shijen e veçantë të fistikëve dhe bajameve, lëkurës së portokallit dhe ujit të trëndafilave. Nga fotoja mund të duket se kërkon një proces pune të gjatë dhe të komplikuar, por nuk është ashtu.
Parangrohni furrën në 180 gradë celsius. Merrni një tepsi tortash me diametër 20 cm dhe shtrojini letër furre.
Në një mikser, përzieni gjalpin dhe sheqerin e imët derisa të bëhen krem. Shtoni vezët, më pas fistikët dhe bajamet. Shtoni lëngun e portokallit, lëkurën e portokallit, ujin e trëndafilit dhe përziejini mirë. Me një spatul, integroni mirë miellin; mos i përzieni më shumë se ç’duhet.
Hidheni përzierjen tek forma e tortës dhe piqeni rreth 40 minuta, derisa të marrë ngjyrë të artë në sipërfaqe. Vendosni një letër alumini në sipërfaqe dhe piqeni edhe për 10 minuta të tjera, derisa një kruajtëse dhëmbësh të hyjë dhe të dalë e thatë brenda kekut.
Lëreni të ftohet për disa minuta pastaj hiqeni nga tepsia dhe lëreni mbi skarë të ftohet.
Kur të jetë ftohur torta, përgatisni pjesën e kremit; përzieni sheqerin pluhur me lëngun e limonit dhe hidheni sipër saj. Nëse dëshironi, dekorojeni me petale të kristalizuara trëndafili dhe fistikë. Lëreni 30 minuta që të forcohet kremi, më pas shërbejeni.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment