Bëjmë bashkë tiramisu
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Sugjerojmë:
1.Hedhim në mikser tё bardhat e vezёve, shtojmë ujin dhe vaniljen.
2.Pastaj ngadalё shtohet sheqeri duke e tundur nё mёnyrё qё tё mos ngelen topa topa.
3.Nё fund shtohet uthulla dhe niseshteja dhe pastaj bashkohet pёrzierja.
4.E gjithё kjo vendoset nё tavë nё formё tё gjatё tё mbuluar me letёr pёr pjekje.
5.Piqet 10 minuta nё furrё tё nxehtё nё njё temperaturё prej 150 gradё celsius, kёshtu qё pasi tё keni fikur furrёn lёreni tortёn tё qёndrojё edhe 30 minuta pёr tu tharё.
6.Pёr kremin pёrzihet krem kosi, sheqer pluhur dhe dy kivi tё prera nё copa tё vogla.
7.Me kёtё krem lyhet korja e ftohur dhe torta dekorohet me rrota tё prera nga kivi.
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
A keni dëgjuar ndonjëherë për mochi ice cream? Me siguri e keni të mbushur plot Instagram-in dhe TikTok-un me Mochi! Imagjinoni një topth akulloreje të mbështjellë në një batanije të butë dhe të ngjitshme orizi. Tingëllon si një ëndërr...
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment