Ngrohni paraprakisht sobën në 165 gradë. Në një enë të vogël në zjarr të ulët, shkrini gjalpin. Kur të jetë shkrirë, fikni sobën dhe shtoni copëzat e ҫokollatës dhe trazojeni në nxehtësinë e vet derisa të shkrijë ҫokollata dhe të jetë formuar një masë. Lëreni të ftohet.
Lyeni bollshëm me gjalpë një tavë ëmbëlsirash me hapje dhe spërkatni fundin dhe pjesën anësore me kakaon pluhur.
Në një enë të madhe bashkoni vezët, sheqerin, kripën, vaniljen dhe gjysmë gote arrë kokosi. Rrihini me rrahëse elektrike me fuqi të ulët për 1 minutë dhe me fuqi të lartë për 10 minuta. Pasi të keni mbaruar, bashkojeni me kujdes me ҫokollatën e shkrirë derisa të bëhen një masë e vetme.
Masën hidheni në tavë dhe goditeni tavën disa herë mbi banak për të hequr ndonjë flluskë ajri. Futeni në furrë për 45-50 minuta derisa të jetë forcuar. Lëreni të ftohet dhe më pas prijeni në trekëndësha, duke e spërkatur me pjesën e mbetur të arrës së kokosit dhe duke e shërbyer me maskarpone.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento