Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Ngrohni paraprakisht sobën në 165 gradë. Në një enë të vogël në zjarr të ulët, shkrini gjalpin. Kur të jetë shkrirë, fikni sobën dhe shtoni copëzat e ҫokollatës dhe trazojeni në nxehtësinë e vet derisa të shkrijë ҫokollata dhe të jetë formuar një masë. Lëreni të ftohet.
Lyeni bollshëm me gjalpë një tavë ëmbëlsirash me hapje dhe spërkatni fundin dhe pjesën anësore me kakaon pluhur.
Në një enë të madhe bashkoni vezët, sheqerin, kripën, vaniljen dhe gjysmë gote arrë kokosi. Rrihini me rrahëse elektrike me fuqi të ulët për 1 minutë dhe me fuqi të lartë për 10 minuta. Pasi të keni mbaruar, bashkojeni me kujdes me ҫokollatën e shkrirë derisa të bëhen një masë e vetme.
Masën hidheni në tavë dhe goditeni tavën disa herë mbi banak për të hequr ndonjë flluskë ajri. Futeni në furrë për 45-50 minuta derisa të jetë forcuar. Lëreni të ftohet dhe më pas prijeni në trekëndësha, duke e spërkatur me pjesën e mbetur të arrës së kokosit dhe duke e shërbyer me maskarpone.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento