Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Rrihni kremin e djathit me sheqerin deri sa të bëhet masa homogjene.
2.Shtoni kremin e ëmbëlsirave dhe rriheni derisa kremi të jetë i ngurtë.
3.Mbajeni në frigorifer deri sa të jetë gati për përdorim, është më lehtë për tu përhapur në tortë.
4.Bëni 2 filxhanë kafe vërtet të fortë sipas dëshirës suaj dhe shtoni likerin duke e përzier mirë.
5.Ndani tortën në 2 ose 3 shtresa. Vendosni shtresën e parë në pjatën e tortës.
6.Duke përdorur një lugë, derdhni 1/3 e shurupit në mënyrë të barabartë mbi shtresën e parë të tortës.
7.Përhapni 1/3 e kremit mbi shtresën e parë.
8.Shtoni pak pluhur kakao dhe përsëriteni me shtresën e dytë.
9.Për shtresën e sipërme, derdhni shurupin vetëm në anën e poshtme.
10.Hidhni kremin sipër dhe anash dhe dekorojeni me krem, kakao dhe copat e çokollatës.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento