¼ filxhan me salcë domatesh të freskët ( të bërë vetë)
4 thelpi hudhra
1 karotë e prerë në copa të vogla
2 patate mesatare të prera kubik të vegjël
1 gjethe dafine
1.Parangrohni furrën në 200 gradë celsius. 2.Mishin e viçit e ndani në copa më të vogla dhe e marinoni në një tas me pak kripë, piper dhe e lyeni me miell. E lini mënjanë. 3.Ndërkohë në një tenxhere me pak vaj, skuqni qepën, hudhrat. Shtoni më pas karotat dhe i përzieni vazdimisht derisa të zbuten […]
1.Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
2.Mishin e viçit e ndani në copa më të vogla dhe e marinoni në një tas me pak kripë, piper dhe e lyeni me miell. E lini mënjanë.
3.Ndërkohë në një tenxhere me pak vaj, skuqni qepën, hudhrat. Shtoni më pas karotat dhe i përzieni vazdimisht derisa të zbuten disi.
4.Shtoni patatet, lëngun e mishit, salcën e domateve, gjethen e dafinës dhe trumzën. I përzieni mirë dhe prisni 10-15 minuta minuta sa të marrin një valë.
5.Ndërkohë merrni një tavë dhe shtroni në të gjellën. E përhapni mirë në të gjithë tavën.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento