Dreka/ RECETA

Tavë me pulë dhe pilaf, receta që s’na mërzitet kurrë!

Tavë me pulë dhe pilaf

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Persona: 5
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 35 minuta

Ingredientët

  • 4-6 racione mish pule ose 1 pulë mesatare
  • 2 qepë
  • Vaj ulliri dhe 1 lugë gjelle gjalpë
  • 2 gota oriz
  • Kripë dhe piper të zi
  • 1 lugë gjelle nenexhik i thatë ( opsionale)
  • 6 gota lëng pule

Udhëzimet

1

Fillimisht në një tenxhere ngrohim 2 lugë gjelle vaj ulliri dhe skuqim pak copat e pulës.

2

Shtojmë 6 gota ujë të nxehtë dhe pak kripë dhe ziejmë mishin e pulës për 30 sekonda.

3

Ndërkohë në një tigan kaurdisim qepën me një lugë gjelle vaj dhe një lugë gjelle gjalpë deri sa qepa të bëhet transparente.

4

Shtojmë orizin ( të shpëlarë) dhe e skuqim së bashku dhe pak kripë, piper të zi nëse dëshironi një lugë kafe nenexhik të thatë dhe menjëherë shtojmë lëngun e pulës. I japim një valë për 3-4 minuta.

5

E shtrojmë në një tavë, vendosim copat e pulës mbi oriz dhe e vendosim tavën në furrë në temperaturë 180-190 gradë Celsius për 35-40 minuta. Ju bëftë mirë!

Shënime

Receta marrë nga shqiptarja.com

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    best ed pills non prescription
    22/05/2020 at 4:59 pm

    Ftpwta svrbxx cheap erectile dysfunction erection pills

  • Leave a Reply