Tavë me brokoli dhe lulelakër

Tavë me brokoli dhe lulelakër

Persona: 5
Koha e përgatitjes: 20 minuta Koha e gatimit: 30 minuta

Brokoli dhe lulelakra janë një bombë me blera ushqyese për trupin tuaj. Ja si të përgatisni një tavë të shijshme me to

Ingredientët

  • 500 gram brokoli
  • 500 gram lulelakër
  • 1 gotë qumësht
  • 3 kokrra vezë (të verdhat)
  • 100 gram djath i bardhë
  • 100 gram djath kaçkavall
  • kripë dhe piper i zi
  • 30 gr gjalp

Udhëzimet

1

Ndajmë lulelakrën dhe brokolin në lule, i shpëlajmë mire. Fillimisht vendosim një tenxhere me ujë të vluar, shtojmë në të kripë dhe fillimisht ziejmë lulelakrën për 3 minuta dhe më pas shtojmë brokolin dhe i lemë të ziejnë së bashku për 3-4 minuta.

2

Largojmë më pas perimet dhe i vendosim në një tavë të lyer me pak gjalpë.

3

Ndërkohë në një tas përziejmë të verdhat e vezëve me djathin e bardhë të thërrmuar dhe djathin kaçkavall të grirë në rende.

4

I përziejmë mirë duke shtuar më pas një gotë qumësht, kripë dhe piper të zi.

5

E shtojmë më pas këtë masë në taven me brokoli dhe lulelakër, vendosim disa thërrime gjalpë dhe e fusim tavën në furrë në temperaturën 180 gradë Celsius për 20 minuta derisa të marrë një cipë të kuqerremtë.

6

Në fund e servirim duke e spërkatur me pak vaj ulliri.

Lini një koment