Tartë me spinaq dhe djathë kaçkavall, receta që do ju bëjë të lëpini gishtat!
200 gram miell
50 gram gjalpë
3 vezë
½ lugë kafe sodë buke
300 gram spinaq
1 presh
200 gram mish pule
1 gotë qumësht
100 gram djathë të bardhë
Kripë, piper
Pak majdanoz
1.Në një tas të madh bashkoni miellin dhe gjalpin e shkrirë. Trazojeni mirë dhe shtoni 1 vezë, kripën, sodën e bukës.
2.Masën e shtroni me kujdes në një tavë të sheshtë. E lini në furrë për 15 minuta në temperaturë 180 gradë.
3.Ndërkohë në një enë bashkoni spinaqin e skuqur, preshin e grirë hollë, 2 vezë të rrahura mirë, qumështin, djathin, kripën dhe pak majdanoz.
4.I trazoni mirë dhe ia shtoni tartës sipër pasi ta keni nxjerrë. Sipas dëshirës mund t’i shtoni edhe pak djathë kaçkavall të grirë.
5.Futeni përsëri tartën në furrë për 30 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Lini një koment