Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Hidhni miellin, gjalpin dhe pak kripë në një tas dhe fërkojini së bashku me majat e gishtave (ose mund t’i bashkoni këta përbërës në një përpunues ushqimi nëse keni). Kur përzierja të duket si thërrime buke, përzieni vezën dhe farat e vaniljes me një thikë. Shtoni 1 lugë gjelle ujë të ftohtë, më pas filloni ta bashkoni brumin në një masë me duart tuaja – përpiquni të mos e punoni shumë. Shtoni edhe 1 lugë gjelle ujë nëse nuk bashkohet, por përpiquni të mos shtoni më shumë se kaq. Mbështilleni me celofan dhe vendoseni në frigorifer për 30 minuta.
Ngroheni furrën në 200C. Lyejeni me gjalpë një tavë me 12 vende, më pas pudrosni sipërfaqen e punës me miell. Hapeni brumin e ftohur në mënyrë që të jetë afërsisht me trashësinë e një monedhe, më pas përdorni një prestar të rrumbullakët të drejtë ose me krahë për të prerë 12 rrathë, mjaft të mëdhenj për të mbushur hapsirat në tavë. Hidhni 1-2 lugë gjelle nga mbushja e zgjedhur në secilën prej tyre.
Piqini për 15-18 minuta ose derisa të marrin ngjyrë të artë dhe mbushja të fillojë të lëshojë pak flluska. Lërini të ftohen në tavë për disa minuta dhe më pas kalojini me kujdes në një raft teli që të ftohen plotësisht.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento