250 gr perime të prera në kubikë, si kunguj, speca dhe kërpudha
50 g thjerrëza të kuqe
2 x 400 g kanaçe domate të konservuara me borzilok
250 g tagliatelle (ose makaronat tuaja të preferuara)
2 lugë gjelle parmigiano
Hidhni qepën, selinonë dhe karotat në një tigan të madh që nuk ngjit dhe shtoni 2-3 lugë gjelle ujë ose lëng, nëse keni pak. Gatuajini lehtësisht, duke i përzier shpesh, derisa perimet të jenë të buta.
Shtoni hudhrën, purenë e domates dhe uthullën balsamike, ziejini në zjarr të fortë edhe për 1 min, shtoni perimet e prera në kubikë, thjerrëzat, domatet dhe më pas lërini të ziejnë.
Ulni zjarrin, më pas gatuajini për rreth 20 minuta. Ndërkohë gatuajini makaronat sipas udhëzimeve të paketimit dhe më pas kullojini. Kriposni ragunë dhe përziejeni me makaronat dhe parmigiano-n, sipas dëshirës.
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Përziejmë të gjithë përbërësit për petën, duke zënë brumin e butë. Pasi e kemi punuar, e lëmë të pushojë në frigorifer për një orë. Ndërkohë që brumi pushon, ziejmë kungullin me panën, derisa të formohet një masë kremoze në...
Hedhim miellin e misrit në një enë, ku shtojmë edhe vajin e ullirit. Pastaj shtojmë ujin dalëngadalë dhe kripën, duke përzier me një lugë druri, dalëngadalë, derisa të na krijohet një masë e njëtrajtshme. Duhet të keni parasysh se...
Komento