Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në fillim lani e pastroni perimet.
2.Pastaj pritini sipas dëshirës të gjitha me rrallë.
3.Vendosni në tavën që do ti piqni sipas radhës së dëshiruar.
4.Hidhuni sipër vaj, kripë, spec të kuq ose erëza të tjera sipas dëshirës.
5.Ndërkohë merrni copat e gjoksit të pulës dhe marinojini nga të dyja anët me vaj, kripë, piper, spec të kuq dhe mbështillini secilën copë në letër alumini.
6.Futini copat e mbështjella në një tjetër tavë.
7.Të dyja tavat e mbushura futini në furrën e parangrohur në 200 gradë.
8.Lërini të piqen për 30 minuta pastaj shërbejini.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment