Super e shëndetshme, perime të pjekura me gjoks pule!
Qepë e kuqe
Speca të verdhë
Karrota
Gjoks pule
Domate qershi
Brokoli
Kripë, piper
Spec i kuq
Vaj ulliri
1.Në fillim lani e pastroni perimet.
2.Pastaj pritini sipas dëshirës të gjitha me rrallë.
3.Vendosni në tavën që do ti piqni sipas radhës së dëshiruar.
4.Hidhuni sipër vaj, kripë, spec të kuq ose erëza të tjera sipas dëshirës.
5.Ndërkohë merrni copat e gjoksit të pulës dhe marinojini nga të dyja anët me vaj, kripë, piper, spec të kuq dhe mbështillini secilën copë në letër alumini.
6.Futini copat e mbështjella në një tjetër tavë.
7.Të dyja tavat e mbushura futini në furrën e parangrohur në 200 gradë.
8.Lërini të piqen për 30 minuta pastaj shërbejini.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment