Sugjerojmë:

Supë tortellini nga kuzhina italine me bërxollë derri dhe parmixhano

2 lugë vaj ulliri
2 presh
2 karrota
2 shkopinj selino
4 thelpinj hudhër
4 gota supë pule
1 copë e vogël djathë parmixhano
2 shirita lëkurë limoni
Tortelini të gatshme me djathë
1 kokë sallatë jeshile
Bërxollë derri
Piper i fresket

1.Nxehni vajin e ullirit në një tenxhere të madhe në ngrohje të mesme.
2.Shtoni preshin, karrotat, selino dhe hudhër dhe gatuajini duke i nxitur herë pas here, rreth 5 minuta.
3.Shtojini 2 gota ujë, supë pule, djathë parmixhano, limon dhe bërxollën e derrit.
4.Verini të ziejnë dhe gatuajini derisa perimet të zbuten, rreth 15 minuta.
5.Hiqni djathin parmixhano, limonin dhe bërxollën nga tenxherja dhe 6.vendoseni supën të vlojë mbi nxehtësinë mesatare.
7.Shtoni tortelinit, sallatën jeshile dhe mishin e derrit të copëtuar, të marinuar me piper.
8.Gatuajeni deri sa tortelinit dhe sallata janë zbutur, 4 – 5 minuta.
9.Sherbejeni me djathin parmixhano dhe bërxollën.

Lini një koment