Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Nxehni vajin e ullirit në një tenxhere të madhe në ngrohje të mesme.
2.Shtoni preshin, karrotat, selino dhe hudhër dhe gatuajini duke i nxitur herë pas here, rreth 5 minuta.
3.Shtojini 2 gota ujë, supë pule, djathë parmixhano, limon dhe bërxollën e derrit.
4.Verini të ziejnë dhe gatuajini derisa perimet të zbuten, rreth 15 minuta.
5.Hiqni djathin parmixhano, limonin dhe bërxollën nga tenxherja dhe 6.vendoseni supën të vlojë mbi nxehtësinë mesatare.
7.Shtoni tortelinit, sallatën jeshile dhe mishin e derrit të copëtuar, të marinuar me piper.
8.Gatuajeni deri sa tortelinit dhe sallata janë zbutur, 4 – 5 minuta.
9.Sherbejeni me djathin parmixhano dhe bërxollën.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment