Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
1.Lani mirë gjoksin e pulës dhe e vendosni në një tenxhere së bashku me qepën, karotën dhe hudhrën. Shtoni ujin, kripë dhe i lini të gatuhen derisa perimet të zbuten tërësisht.
2.Sapo të ketë marrë një valë shtoni gjethen e dafinës.
3.Pas disa minutash e nxirrni jashtë gjoksine pulës dhe perimet. I prisni të gjitha në copa të vogla dhe i shtoni në lëngun ku po zienin.
4.Bashkoni miellin dhe kosin për salcën. Shtoni një lugë gjelle nga lëngu i supës. Nëse është e nevojshme shtoni më shumë. Tani ia shtoni supës.
5.Ndërkohë në një tigan skuqni gjalpin, shtoni mentet e thara dhe specin e kuq pluhur.
6.Këtë masë servireni sipër kur të shërbeni supën nëpër pjata. Ju bëftë mirë!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment