Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit dhe lërini mënjanë.
Marinojeni mishin e pulës me kripë dhe piper.
Shkrini 1 lugë gjelle gjalpë në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni mishin e pulës dhe gatuajeni duke e nxitur herë pas here, deri sa të marrë ngjyrë të artë, 6-9 minuta.
Pastaj vendoseni mishin e pulës mënjanë.
Ulni nxehtësinë dhe shtoni qepën, specin dhe 3 lugë gjelle gjalpë në tenxhere.
Gatuajini duke e nxitur herë pas here, deri sa zbuten 3 - 5 minuta.
Shtoni miellin dhe gatuajeni duke e nxitur vazhdimisht, 1 minutë.
Përzijini ngadalë dhe shtoni qumësht dhe mustardë.
Ziejini deri sa masa të trashet, rreth 7 - 8 minuta.
Më pas shtoni brokolin dhe koncentratin e pulës.
Ziejeni derisa brokoli është zbutur dhe supa është e trashë, 4 - 6 minuta.
Hiqeni nga nxehtësia dhe lereni të qëndrojë 1 minutë.
Shtojeni tek makaronat dhe sipër hidhni djathin e shkrirë.
Shtoni kripë e piper për shije dhe sherbejeni me qepët e njoma të grira.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment