Supë me spinaq, suxhuk dhe pana

Ingredientët

  • 1 copë suxhuk italian
  • 1 e 1/4 lugë piper i kuq
  • 4 feta proshutë
  • 1 qepë të madhe
  • 1 lugë gjelle hudhër të grirë
  • 5 kanaçe supë pule
  • 6 patate
  • 1 filxhan krem pana
  • Spinaq

Udhëzimet

1

Gatuani suxhukun italian dhe piperin e kuq në një tigan mbi nxehtësinë mesatare për 10 deri në 15 minuta.

2

Lereni të thahet dhe vendoseni mënjanë.

3

Gatuani proshutën në të njëjtin tigan mbi ngrohje të mesme për rreth 10 minuta.

4

Thajeni dhe shtoni brenda në qepë dhe hudhër.

5

Gatuajini deri sa qepët të zbuten, rreth 5 minuta.

6

Hidhni supën e pulës në tenxhere bashkë me përzierjen e proshutës me qepë dhe lerini të zihen në ngrohje të lartë.

7

Shtoni patatet dhe lerini të zihen rreth 20 minuta.

8

Ulni nxehtësinë dhe shtoni pana me suxhukun e gatuar.

9

Miksoni spinaqin në supë para se të shërbeni.

Lini një koment