Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Hidhni patatet, selinonë, qepën, proshutën dhe ujin në një tenxhere për supë.
2.Vendosini të ziejnë rreth 10 deri në 15 minuta.
3.Shtoni më pas tabletat e pulës, kripën dhe piperin.
4.Në një tigan shkrini gjalpin me temperaturë të mesme.
5.Më pas, shtoni miellin dhe lëreni derisa të trashet për 1 minutë.
6.Shtoni qumështin, duke e përzier vazhdimisht rreth 4 deri në 5 minuta.
7.Shtoni qumështin me miell, dhe gjalpë në tenxheren e supës.
8.Lereni të ziejnë për 5 minuta dhe hiqeni nga zjarri.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment