Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
Pse duhet ta gatuani këtë supë? Të gjitha gjethet e gjelbra kanë vlera ushqimore, por Kale është mbretëresha. Kale mbron sistemin imunitar, ndalon trombozën, ndihmon me jashtëqitjen dhe forcon kockat. Gjethet e saj janë të pasura me Vitaminë K, antioksidantë të fuqishëm dhe përcjellin energji për organizmin. Patatja, krahas shijes së saj ka dhe shumë vlera shëndetësore për organizmin. Fëmijët tuaj, nuk do i thonë jo kësaj recete!
Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën dhe preshin. Më pas shtoni patatet derisa të zbuten.
Shtoni kripën, lëngun e perimeve dhe i lini në zjarr mesatar për 20 minuta.
Pasi të ketë përfunduar zierja, fikni zjarrin dhe kaloni në supë mikserin e dorës, për ta bërë kremoze. Gjatë këtij procesi shtoni edhe gjethet e kales.
Rindizni zjarrin edhe për 7-8 minuta të tjera.
Ndërkohë që shërbeni supën, në një tigan skuqni gjalpin dhe ia hidhni sipër supës.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment