Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Një supë plot shije, e shëndetshme, e ushqyeshme. Një recetë të cilën nëse nuk e keni përgatitur ndonjëherë, ia vlen ta provoni. E pasur me vitamina, proteina e kripëra minerale, kërpudhat i japin kësaj supe edhe fosforin, një element i rëndësishëm për shëndeitn e kockave. Përmbajnë gjithashtu selenium dhe kalium.
Prisni qepën në kubikë të vegjël dhe grini imët hudhrën.
Pastroni kërpudhat, lini mënjanë 80 gr prej tyre, më pas pritni në copa pjesën tjetër.
Ngrohni një lugë gjelle vaj ulliri në një tigan dhe skuqni hudhrën dhe qepën për një minutë. Më pas shtoni edhe kërpudhat dhe lërini për 2 minuta.
Shtoni verën e bardhë dhe lëreni në zjarr të ulët derisa lëngu të përgjysmohet.
Kulloni qiqrat, lini mënjanë disa kokrra për dekor, kurse të tjerat shtojini te supa bashkë me brodon e pulës.
Prisni të marrë valë dhe lëreni të ziejë për 10 minuta.
Ndërkohë vendosni fetat e bagetës në një tepsi ku keni shtruar letër furre, spërkatini me dy lugë vaj ulliri dhe piqini në furrë për 5 minuta.
Mënjanë, prisni djathin në kbuikë, prisni në feta kërpudhat e mbetura dhe grini imët majdanozin.
Në një tigan, ngrohni 2 lugë gjelle vaj ulliri dhe shtoni kërudhat e qiqrat e mbetura duke i gatuar për 3-5 minuta.
Shtoni edhe majdanozin, kripë e piper duke i lënë të qëndrojnë ngrohtë në tigan.
Vendosni kubikët e djathit mbi fetat e bukës dhe vendosini në furrë edhe për 5 minuta të tjera.
Më pas, kaloni supën në frulatorë për të krijuar një përbërje homogjene dhe shtoni më pas kremin e kosit.
Ndani supën në tasa dhe shpërndani nëpër to kërpudhat e qiqrat e metura, vajin e mbetur dhe shërbejini me copa buke.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment