Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Një supë plot shije, e shëndetshme, e ushqyeshme. Një recetë të cilën nëse nuk e keni përgatitur ndonjëherë, ia vlen ta provoni. E pasur me vitamina, proteina e kripëra minerale, kërpudhat i japin kësaj supe edhe fosforin, një element i rëndësishëm për shëndeitn e kockave. Përmbajnë gjithashtu selenium dhe kalium.
Prisni qepën në kubikë të vegjël dhe grini imët hudhrën.
Pastroni kërpudhat, lini mënjanë 80 gr prej tyre, më pas pritni në copa pjesën tjetër.
Ngrohni një lugë gjelle vaj ulliri në një tigan dhe skuqni hudhrën dhe qepën për një minutë. Më pas shtoni edhe kërpudhat dhe lërini për 2 minuta.
Shtoni verën e bardhë dhe lëreni në zjarr të ulët derisa lëngu të përgjysmohet.
Kulloni qiqrat, lini mënjanë disa kokrra për dekor, kurse të tjerat shtojini te supa bashkë me brodon e pulës.
Prisni të marrë valë dhe lëreni të ziejë për 10 minuta.
Ndërkohë vendosni fetat e bagetës në një tepsi ku keni shtruar letër furre, spërkatini me dy lugë vaj ulliri dhe piqini në furrë për 5 minuta.
Mënjanë, prisni djathin në kbuikë, prisni në feta kërpudhat e mbetura dhe grini imët majdanozin.
Në një tigan, ngrohni 2 lugë gjelle vaj ulliri dhe shtoni kërudhat e qiqrat e mbetura duke i gatuar për 3-5 minuta.
Shtoni edhe majdanozin, kripë e piper duke i lënë të qëndrojnë ngrohtë në tigan.
Vendosni kubikët e djathit mbi fetat e bukës dhe vendosini në furrë edhe për 5 minuta të tjera.
Më pas, kaloni supën në frulatorë për të krijuar një përbërje homogjene dhe shtoni më pas kremin e kosit.
Ndani supën në tasa dhe shpërndani nëpër to kërpudhat e qiqrat e metura, vajin e mbetur dhe shërbejini me copa buke.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment