Sugjerojmë:

Supë me hithra dhe patate

400 gr hithra
Kos
150 ml qumësht
Lule vjollce
Nenexhik
2-3 thelpinj hudhër
4 gota lëng perimesh (ose lëng pule)
2 patate
3-4 lugë vaj ulliri
2-3 qepë të njoma
Kripë, Piper

1.Hithrat e lara dhe të pastruara mirë i përvëlojmë në ujë të vluar me pak kripë dhe i vemë menjëherë në ujë të ftohtë ose ujë me akull, për të ndërprerë zierjen e tyre dhe që të ngelet ngjyra e bukur e gjelbër.

2.Në një tenxhere kavërdisim qepën e grirë imët me vajin e ullirit.

3.Shtojmë pak nenexhik, hudhrën dhe patatet.

4.I shuajmë me lëngun e zarzavateve dhe i lemë të ziejnë në zjarr të ngadaltë rreth 10-15 minuta derisa të jenë zier plotësisht patatet.

5.Shtojmë edhe hithrat e përvëluara e të kulluara mirë nga lagështira e tepërt dhe i lemë të ziejnë edhe rreth 5-7 minuta të tjera.

6.Shtojmë pak nenexhik të njomë nga fundi dhe pastaj me blender e bëjmë pure dhe rregullojmë trashësinë e supës me qumësht.

7.E zbukurojmë me kos dhe me lule vjollce.

Lini një koment