Sugjerojmë:

Supë me gjizë, domate dhe spec djegës

400 gr gjizë me kripë
500 gr domate të pjekura mirë
Lëng zarzavatesh të ziera
1 tufë borzilok
1-2 thelpinj hudhre
Spec djegës pluhur
Kripë, Piper
Spec djegës i freskët
Bukë e ndenjur
Vaj ulliri

1.Në një tenxhere ku kemi hedhur 4 lugë vaj ulliri, skuqim hudhrën dhe kur të ketë marrë ngjyrë, e heqim.

2.Shtojmë gjizën, pak spec djegës pluhur dhe i lëmë të skuqen për 2-3 minuta, duke i përzier herë pas here derisa gjiza të marrë shijen e specit.

3.Shtojmë domatet, të cilave u’a kemi hequr lëkurën dhe i kemi prerë në kubikë, dhe lëngun e zarzavateve të ziera.

4.I shtojmë kripë dhe e lëmë të marrë valë për rreth 20 minuta ose derisa supa të trashet.

5.Nëse ju pëlqen shumë kremoze, kalojeni supën bashkë me lëngun në mikser.

6.Bukën e presim në kubikë të trashë 1 cm dhe disa prej tyre i vendosim në fund të çdo pjate.

7.Më pas hedhim supën dhe i përfundojmë pjatat duke i zbukuruar me gjethe borziloku të freskët, copa speci djegës të freskët, vaj ulliri dhe kubikë buke.

8.Supën e shërbejmë të vakët.


Lini një koment