Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
E bukur për tu parë, e mirë për tu shijuar. Kjo supë do ju japë gjithçka kërkon trupi juaj!
Në një tigan me gjalpë skuqni qepën e grirë imët, së bashku me erëzat.
Shtoni bizelet, lëngun e pulës dhe e lini të ziejë.
Pas 10-15 minutash, pasi janë ftohur disi, kalojii në një blender dore për t'i bërë pure.
Gradualisht i shtoni nenexhikun, ajkën,kripën dhe piperin. Lëreni supën mënjanë.
Gjoksin e pulës e prisni në kubikë dhe e skuqni me gjalpë nga të dyja anët. Shtojani bizeleve.
Në gjalpin e mbetur skuqim bukët e prera në kubikë. Ato ia hedhim sipër supës në çastin që e servirim dhe e spërkasim me gjethet e nenexhikut të grira hollë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment