Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
E bukur për tu parë, e mirë për tu shijuar. Kjo supë do ju japë gjithçka kërkon trupi juaj!
Në një tigan me gjalpë skuqni qepën e grirë imët, së bashku me erëzat.
Shtoni bizelet, lëngun e pulës dhe e lini të ziejë.
Pas 10-15 minutash, pasi janë ftohur disi, kalojii në një blender dore për t'i bërë pure.
Gradualisht i shtoni nenexhikun, ajkën,kripën dhe piperin. Lëreni supën mënjanë.
Gjoksin e pulës e prisni në kubikë dhe e skuqni me gjalpë nga të dyja anët. Shtojani bizeleve.
Në gjalpin e mbetur skuqim bukët e prera në kubikë. Ato ia hedhim sipër supës në çastin që e servirim dhe e spërkasim me gjethet e nenexhikut të grira hollë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment