Bëjmë bashkë tiramisu
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Sugjerojmë:
Supa:
Në një tigan hedhim qepën me vajin e ullirit, kripë dhe piper.
Përzijini dhe shtoni ngadalë kungujt dhe patatet e prera në kubikë të vegjël.
Lërini të skuqen 2-3 minuta dhe shtoni lëngun e pulës.
Vërini të ziejnë deri sa patatet të jenë zier.
Pasi supa ka zier lëreni të ftohet dhe kalojeni në blendër deri sa të bëhet kremoze.
Panxharët:
Shpëlani mirë panxharët.
Vendoseni panxharin në një letër alumini bashkë me të gjithë ingredientët e mësipërm.
Fërkojeni mirë me to dhe mbështilleni me letrën e aluminit.
Futeni panxharin e mbështjellë në furrë në 170 gradë C për rreth 1 orë deri sa të zbuten.
Pasi janë pjekur nxirrini nga letra, qërojini dhe pritinë në katrorë vegjël si në foto.
Për salcën e kosit:
Kulloni kosin deri sa të mos ketë më lëng.
Hidheni në një tas dhe shtojini trumzën, tulin e lime, kripë dhe piper për shije.
Pasi të gjitha të jenë gati shërbejni si në foto.
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment