E dije që ananasi rritet në shkurre dhe jo...
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
Supa:
Në një tigan hedhim qepën me vajin e ullirit, kripë dhe piper.
Përzijini dhe shtoni ngadalë kungujt dhe patatet e prera në kubikë të vegjël.
Lërini të skuqen 2-3 minuta dhe shtoni lëngun e pulës.
Vërini të ziejnë deri sa patatet të jenë zier.
Pasi supa ka zier lëreni të ftohet dhe kalojeni në blendër deri sa të bëhet kremoze.
Panxharët:
Shpëlani mirë panxharët.
Vendoseni panxharin në një letër alumini bashkë me të gjithë ingredientët e mësipërm.
Fërkojeni mirë me to dhe mbështilleni me letrën e aluminit.
Futeni panxharin e mbështjellë në furrë në 170 gradë C për rreth 1 orë deri sa të zbuten.
Pasi janë pjekur nxirrini nga letra, qërojini dhe pritinë në katrorë vegjël si në foto.
Për salcën e kosit:
Kulloni kosin deri sa të mos ketë më lëng.
Hidheni në një tas dhe shtojini trumzën, tulin e lime, kripë dhe piper për shije.
Pasi të gjitha të jenë gati shërbejni si në foto.
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment