Po kërkoni një ide supe që të jetë e plotë, e bollshme, por në të njëjtën kohë e ulët në kalori dhe e shijshme? Është kjo supë kremoze me njoki dhe mish pule, shumë e shpejtë dhe e thjeshtë në përgatitje.
Përbëresit:
2 lugë gjelle gjalpë pa kripë
2 kërcenj selino të prera
2 karoa të mëdha të grira
1 kupë qepë e grirë
2 thelpinj të mëdhenj të grira
2 lugë gjelle miell
8 gota lëng mishi pule
1 lugë çaji trumëz e thatë
1 lugë çaji rigon i thatë
½ lugë çaji kripë
2 kupa spinaq i freskët
450 gr njoki
2 kupa mish pule të copëtuar të cilin e keni zier paraprakisht
1 ½ gota pana
Përgatitja:
Shkrini gjalpin në një tenxhere. Shtoni selinon, karotat dhe qepët, më pas gatuajni derisa të zbuten.
Shtoni hudhrën, më pas spërkatni përbërësit me miell dhe përziejini derisa mielli të përzihet me perimet.
Shtoni përbërësit e tjerë përveç panës dhe ziejini për 10 minuta derisa njokit të zbuten.
Ulni nxehtësinë dhe më pas shtoni panën. Rregullojeni me erëza sipas dëshirës.
Shërbejeni menjëherë ose ruajeni në një tas hermetik në frigorifer për 2 ose 3 ditë.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Lini një koment