Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Pjatë e parë e shëndetshme, kremoze e aromatike. Zbuloni recetën më poshtë:
Lani dhe pastroni mirë rrepat dhe preshtë. Pritini më pas në kubikë. Në një tenxhere ose tigan të thellë, nxehni vajin dhe shtoni gjethet e sherebelës (ruani disa për dekor) dhe lërini për gati 5 minuta në zjarr në ulët.
Më pas hiqini me pincë kuzhine she shtoni preshtë dhe rrepat e grira, rrisni temperaturën e sobës dhe lërini për 5 minuta të kaurdisen. Pastaj shtoni ujë, mbulojini me kapak dhe lërini të ziejnë për 40 minuta në zjarr mesatar.
Ndërkohë sistemoni lajthitë në një tepsi ku keni shtruar letër furri dhe piqini në furrë të parangrohur në 190 gradë për 15 minuta ose derisa të marrin ngjyrë të artë. Pasi të jenë pjekur, copëtojini me thikë. Prisni edhe gjethet e sherebelës që keni hequr mënjanë.
Pasi të jenë zier perimet, shuani zjarrin dhe frulojini në frulator derisa të merrni një përbërje kremoze. Kalojeni supën në një sitë për të kulluar lëngun dhe për të përftuar një masë kremoze të trashë.
Shtoni panën e freskët, arrën moskat dhe përziejini mirë. Shpërndajeni supën në për pjata dhe dekorojeni sipërfaqen me lajthitë e pjekura, sherebelën e grirë dhe pak piper të sapobluar.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment