Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Pjatë e parë e shëndetshme, kremoze e aromatike. Zbuloni recetën më poshtë:
Lani dhe pastroni mirë rrepat dhe preshtë. Pritini më pas në kubikë. Në një tenxhere ose tigan të thellë, nxehni vajin dhe shtoni gjethet e sherebelës (ruani disa për dekor) dhe lërini për gati 5 minuta në zjarr në ulët.
Më pas hiqini me pincë kuzhine she shtoni preshtë dhe rrepat e grira, rrisni temperaturën e sobës dhe lërini për 5 minuta të kaurdisen. Pastaj shtoni ujë, mbulojini me kapak dhe lërini të ziejnë për 40 minuta në zjarr mesatar.
Ndërkohë sistemoni lajthitë në një tepsi ku keni shtruar letër furri dhe piqini në furrë të parangrohur në 190 gradë për 15 minuta ose derisa të marrin ngjyrë të artë. Pasi të jenë pjekur, copëtojini me thikë. Prisni edhe gjethet e sherebelës që keni hequr mënjanë.
Pasi të jenë zier perimet, shuani zjarrin dhe frulojini në frulator derisa të merrni një përbërje kremoze. Kalojeni supën në një sitë për të kulluar lëngun dhe për të përftuar një masë kremoze të trashë.
Shtoni panën e freskët, arrën moskat dhe përziejini mirë. Shpërndajeni supën në për pjata dhe dekorojeni sipërfaqen me lajthitë e pjekura, sherebelën e grirë dhe pak piper të sapobluar.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment