Sugjerojmë:

Supë krem me mollë dhe karrota, një super recetë!

8 karrota të mëdha
1 qepë e vogël e bardhë
1 lugë xhenxhefil i freskët, i grirë në rende
1 mollë
8 lugë kos i bardhë i trashë + 4 lugë për dekorimin e pjatave
1 lugë e vogël lëng limoni
1 degë e vogël trumzë e freskët ose e thatë
1 litër lëng perimesh i valuar
2 lugë vaj ulliri
Kripë

1.Karrotat e qëruara, gjysmën i presim në rende të holla dhe të tjerat në kubikë, mollën e qërojmë dhe e presim në feta të holla.

2. Qepën e qëruar, të grirë imët, e skuqim në një tenxhere me vajin e ullirit dhe xhenxhefilin.

3. Shtojmë karrotat në kubikë dhe mollën në tenxhere te qepa, i rregullojmë për kripë, hedhim lëngun e valuar dhe i lëmë në zjarr për 30 minuta me kapak.

4. Pasi supa ka zier e lëmë të ftohet dhe e hedhim në blender deri sa të krijohet masë homogjene si krem.

5.Shtojmë kosin dhe lëngun e limonit dhe i përziejmë deri sa të  jenë përzier mirë.

6.E shërbejmë të ngrohtë nëpër pjata, të cilat i zbukurojmë sipër me feta karrote, 1 lugë kos dhe gjethe trumze.

Lini një koment