Supë krem me kërpudha

Koha e përgatitjes: 5 min Koha e gatimit: 40 min

Ingredientët

  • 4 lugë gjelle gjalpë
  • 1 kg kërpudha në feta
  • Kripë
  • Piper
  • 1 qepë
  • Selino
  • 4 thelpinj hudhër
  • 3 lugë miell
  • 3-4 gota verë e bardhë
  • 4 gota lëng perimesh ose pule
  • 2 lugë çaji uthull balsamike
  • Majdanoz

Udhëzimet

1

Shkrini 2 lugë gjelle gjalpë në një tenxhere mbi nxehtësinë mesatare.

2

Kur të shkrihet, shtoni 1/3 e kërpudhave dhe gatuajini ato deri sa të marrin ngjyrë kafe të errët të artë.

3

Shtoni kripë dhe piper, pastaj hiqini nga tenxherja dhe vendosini mënjanë.

4

Në të njëjtën tenxhere, shkrini 2 lugë gjelle gjalpë të mbetur.

5

Ulni nxehtësinë dhe shtoni pjesën tjetër të kërpudhave, së bashku me qepën, selinon dhe trumzën.

6

Gatuajini deri sa perimet të zbuten, rreth 5 - 6 minuta.

7

Shtoni pak miell te perimet, kripë dhe piper dhe përzijini vazhdimisht për 3 minuta, duke lejuar miellin të gatuhet.

8

Ngadalë shtoni verën dhe lereni të flluskojë për disa minuta.

9

Lereni të ziejë për 20 minuta dhe kalojeni supën në një blender (sigurohuni që është vetëm e ngrohtë ose e freskët).

10

Pasi të jetë bërë pure e ktheni përsëri në tenxhere, shtoni balsamik dhe rregullojeni për kripë e piper.

11

Shërbejeni të ngrohtë me kërpudha dhe bukë të ngrohtë.

Lini një koment