Salcë për sallatat
Perzieni te gjithe perberesit ne nje blender dhe vendoseni ne nje shishe per ta ruajtur ne frigorifer gjate gjithe javes. Kjo salce eshte e shijshme, e ushqyeshme, dhe shkon me pothuaj cdo lloj zarzavati. Ruaj Recetën
Sugjerojmë:
Bashkoni patate, selino, qepë, proshutë dhe ujë në një tigan.
Vereni në zjarr në ngrohje mesatare dhe lërini të skuqen deri sa patatet të jenë zbutur rreth 10-15 minuta.
Shtoni koncentrat pule, kripë dhe piper.
Në një tigan të veçantë, shkrini gjalpin në ngrohje mesatare.
Shtoni pak miell dhe gatuajeni duke e nxitur vazhdimisht deri sa të trashet, rreth 1 minutë.
Ngadalë shtoni qumështin dhe përzijeni duke mos e lejuar të formohen gunga.
Lereni të zihet në ngrohje mesatare deri në 4-5 minuta.
Hidheni përzierjen e qumështit në supë dhe lëreni supën të zihet për pak.
Shërbejeni menjëherë.
Perzieni te gjithe perberesit ne nje blender dhe vendoseni ne nje shishe per ta ruajtur ne frigorifer gjate gjithe javes. Kjo salce eshte e shijshme, e ushqyeshme, dhe shkon me pothuaj cdo lloj zarzavati. Ruaj Recetën
Vini ne tigan mbi zjarr mesatar susamin dhe piqeni per 2-4min. Shtoni korianderin, kiminon dhe gatuani per pak sekonda. Kalojini ne nje pjate te ftohen. Thërmojini. Hidhni vajin ne tigan dhe shtoni qepet dhe hudhren, gatuani rreth 2 minuta....
Tasqebapi i shtëpisë padyshim është në menunë tradicionale të gjellëve të nënave dhe gjysheve shqiptare. Ai shoqërohet me një shumëllojshmëri gatimesh të tjera tipike shqiptare, sidomos me pilaf, por edhe sallata të freskëta të çdo stine, apo edhe bukë...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment