Sumak: Benefitet dhe përdorimet e kësaj bime të njohur

Sumak është një bimë që rritet në të gjithë botën. Karakterizohet nga tufat e mëdha të manave të kuq.

Njerëzit i thanin dhe i pudrosin këto manaferra për t’u përdorur si ilaç bimor ose erëz kuzhine.

Sumak është i pasur me një larmi elementësh ushqyes dhe përbërës antioksidues. Kërkimet e hershme sugjerojnë se mund të jetë i dobishëm për kontrollin e sheqerit në gjak dhe lehtësimin e dhimbjeve të muskujve të shkaktuara nga ushtrimet. Sidoqoftë, nevojiten më shumë hulumtime.

Përdoreni sumakun në kuzhinë për të rritur aciditetin e mishit, drithërave dhe perimeve.

Nëse planifikoni ta përdorni atë në mënyrë medicinale, këshillohuni me mjekun për t’u siguruar që është përshtatja e duhur për ju.

Lini një koment