Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Përgatisni brumin e strudelit duke i përzierë të gjithë përbërësit bashkë derisa të krijohet një masë brumi i butë.
2.I jepni formën e një sfere dhe lyjeni me pak vaj luledielli nga sipër dhe lerëni të pushojë për rreth 30 minuta, që të zbutet.
3.Spërkatni mollët pak lëng limoni që të mos nxihen dhe lërini menjanë.
4.Vendosni në një enë të vogël rrushin e thatë bashkë me rumin. Vendosni një tigan në zjarr të ulët dhe në të shkrini gjalpin.
5.Shtoni galeten, pak sheqer me vanilje dhe perzijini mirë derisa buka të marrë ngjyrë të artë.
6.Përgatitni mbushjen duke bashkuar mollët me rrushin e thatë, galetën e skuqur në gjalp, sheqerin dhe kanellën.
7.Hapni brumin me duar të lyera me gjalp të shkrirë derisa te rezultojë shumë i hollë. Peta e strudelit duhet të jetë shumë e hollë.
8.Mbusheni peten me mbushjen me mollë dhe rrotullojeni mirë me ndihmën e një pecete të pastër.
9.Vendoseni strudelin në tavë të lyer me gjalp dhe pak galete dhe piqeni në furrë në 190°C derisa të marri ngjyrë të artë.
10.Pasi ta nxirrni nga furra spërkateni më 3-4 luge gjalp të shkrirë dhe lerëni të ftohet.
11.Më pas spërkateni me sheqer pluhur dhe sherbejeni me akullore ose krem pana të rrahur mirë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment