Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
1.Parangrohni furrën në 200 gradë C.
2.Ndërkohë lani mirë specat dhe i ndani përgjysmë.
3.I fusni në furrë të piqen për 10 minuta në temperaturë 200 gradë. Mund t’i shtoni pak kripë nëse dëshironi.
4.Ndërkohë në një tas të madh bashkoni orizin, mishin e pulës dhe peston.
I përzieni mirë.
5.Nxirrni specat nga furra dhe i mbushni me masën që përgatitët.
6.I fusni në furrë të piqen për 5 minuta.
7.Më pas i shtoni djathin dhe i fusni në furrë edhe për 5 minuta të tjera.
8.I shijoni të ngrohta duke i shtuar sipër disa gjethe borziloku.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento