Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Specat djegës të konservuar në vaj janë një mënyrë shumë e mirë për t’i pasur ato edhe në dimër, kur mungojnë. Diçka që nuk duhet nënvlerësuar: Nëse përdorni vaj ulliri të një cilësie të lartë, do të përfitoni një shije të mirë dhe mund ta përdorni edhe për t’i bërë më pikante ushqimet tuaja. Bëni kujdes dhe mbyllini mirë vazot.
Merrni një kullesë makaronash. Mbi të vendosni një mbulesë tavoline ose pecetë tjetër të pastër dhe spërkateni me uthull të bardhë.
Specave hiquni bishtat dhe shtrojini mbi mbulesë duke hedhur kripë në çdo shtresë specash.
Mbështilleni mbulesën ku keni vendosur specat, spërkateni me pak uthull dhe sipër vendosini një peshë, për shembull një tas qelqi të mbushur me ujë.
Lërini kështu gjithë natën.
Të nesërmen, vendosni një tenxhere me ujë të ziejë dhe kur të vlojë, shtojini një gotë uthull.
Kur uji të fillojë përsëri zierjen, shtoni specat që keni lënë gjatë natës në mbulesë. Lërini për jo më shumë se 1 minut.
Kullojini specat dhe shtrojini në një mbulesë thahen. Merrni vazot e sterilizuara dhe shtoni specat, kripë të ashpër dhe piper të zi kokërr. Pastaj shtoni vaj derisa të mbulohen specat.
Mbyllini mirë vazot dhe lërini në errësirë për rreth 20 ditë para se t’i përdorni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment