Spageti me salmon të tymosur dhe verë të bardhë

Ingredientët

  • 1 pako spageti
  • 1/2 qepë të kuqe
  • 1 karafil hudher, e grirë
  • 1/4 filxhan verë e bardhë
  • 3/4 filxhan krem
  • Lëng 1/2 limon
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 1/2 kuti salmon i tymosur, i prerë në copa të madhësisë së kafshimit
  • 1/4 filxhan kaper
  • 2 lugë çaji kopër e copëtuar

Udhëzimet

1

Në një tenxhere të madhe me ujë të valuar të kripur gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit.

2

Kullojini dhe rezervoni ½ filxhan ujë nga pastat.

3

Në një tigan të madh mbi ngrohjen mesatare, vendosni vajin të ngrohet.

4

Shtoni qepët dhe gatuajini deri sa të zbuten 5 minuta, pastaj shtoni hudhër dhe gatuajini 1 minutë më shumë.

5

Shtoni verën dhe gatuajeni 5 minuta.

6

Shtoni kremin dhe lëngun e limonit dhe gatuajeni edhe 5 minuta.

7

Marinojeni me kripë dhe piper.

8

Shtoni salmon, kaper dhe kopër dhe gatuajeni 2 minuta, pastaj hidhni salcën dhe makaronat së bashku.

9

Shtoni ¼ filxhan ng uji i rezervuar nëse salca është shumë e trashë.

10

Hidhni më shumë kopër për servirje.

Lini një koment