Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketës.
2.Nxehni paraprakisht furrën në 230 ° C.
3.Ziejeni lulelakrën me një lugë çaji vaj.
4.Pasi është zier piqeni lulelakrën për 15-20 minuta në furrë. Hiqeni dhe lëreni të ftohet për disa minuta.
5.Në një blendër shtoni lulelakrën dhe pulsojeni derisa të jetë bërë pure plotësisht.
6.Hiqeni nga procesori i ushqimit.
7.Në një enë hidhni lulelakrë me erëza dhe të gjithë përbërësit e tjerë të qofteve.
8.Perzijini deri sa të formohet një masë brumi homogjen.
9.Me duar bëni ndarjet e brumit dhe jepuni formën që dëshironi qofteve.
10.Nxehni vajin e arrës së kokosit në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe hidhni qoftet një nga një.
11.Gatuajeni në secilën anë për rreth 1-2 minuta.
12.Uleni / fikni nxehtësinë. Kur nxehtësia të jetë ftohur, shtoni salcën e domateve.
13.Vishini qoftet me salcë dhe shtojini me kujdës tek spagetit.
14.Ju bëfshin mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment