1.Si fillim vendosni një tenxhere me ujë dhe në momentin që uji vlon, hidhni kripë. 2.Ndërkohë, lajeni mirë spinaqin dhe thajini me letër kuzhine. 3.Vendosni një tigan në zjarr dhe hidhini vaj ulliri ekstra të virgjër. 4.Më pas shtojini spinaqin dhe thelpinë e hudhrës vendoseni në brendësi të tij. 5.Vendosini kapak tiganit dhe lereni pak […]
1.Si fillim vendosni një tenxhere me ujë dhe në momentin që uji vlon, hidhni kripë.
2.Ndërkohë, lajeni mirë spinaqin dhe thajini me letër kuzhine.
3.Vendosni një tigan në zjarr dhe hidhini vaj ulliri ekstra të virgjër.
4.Më pas shtojini spinaqin dhe thelpinë e hudhrës vendoseni në brendësi të tij.
5.Vendosini kapak tiganit dhe lereni pak minuta spinaqin në zjarr.
6.Pasi spinaqi të jetë gatuar, hiqni thelpinë e hudhrës dhe transferojeni spinaqin në mikser.
7.Përziejini mirë spinaqin me mikser deri në momentin që të krijohet një pure.
8.Më pas purenë e hidhni në një tenxhere dhe i bashkoni edhe gjizën, duke i gatuar në zjarr të ulët.
9.Të dy përbërësit trazojeni mirë me anë të një spatule.
10.Bashkojini përzierjes edhe ujin që vluam pak më parë, për ta bërë masën e përgatitur më kremoze.
11.Lërini të ziejnë për rreth 5 minuta në zjarr të ulët.
12.Më pas shtojini edhe djathin e grirë.
13.Aromatizojeni me arrën moskat, kripë e piper sipas dëshirës.
14.Ndërkohë gatuani spagetit integrale dhe në momentin që ato janë aldente, hidhini në tenxheren ku keni spinaqin me gjizë.
15.Shtojini edhe një garuzhde ujë nga spageti që u gatuan pak më parë.
16.Bashkojini mirë të gjithë përbërësit dhe servirini në pjatë.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Komento