Sipas ekspertëve, kjo është pajisja e kuzhinës që nuk do të pendoheni kurrë që e keni blerë
Nëse edhe ju jeni të apasionuar pas gatimit, atëherë me siguri do të keni sirtarë e dollapë të tërë të mbushur me pajisje kuzhine që ndonjëherë.. hmmm… thjesht janë të kota.
Pra përveçse zënë hapsirë që mund të shfryëzohej fare mirë për diçka tjetër, këto pajisje janë dhe një shpenzim i kotë parash. Megjithatë, sipas ekspertëve të kuzhinës, ekziston një pajisje e vogël dhe e pakushtueshme, të cilën nuk do të pendoheni kurrë që e keni blerë.
Bëhet fjalë për pajisjen që heq bërthamat e qershive. Kjo vegël e vogël do të jetë arma juaj e preferuar këtë verë, veçanërisht nëse jeni adhurues të qershive dhe gatimeve që i përfshijën ato.
Heqësja e bërthamave të qershive do t’ju shkurtojë drastikisht punën nëse doni të përgatisni një ëmbëlsirë me qershi dhe jo vetëm kaq. E njëjta pajisje mund të përdoret më së miri edhe për ullinjtë dhe voila, i kuseni vetes një proces goxha të bezdisshëm.
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment