Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Pasi keni larë dardhat i prisni përgjysmë. Në një tigan shkrini gjalpin dhe më pas shtoni 2 lugë mjaltë.
2.Shtoni dardhat nga ana pa lëkurë. I lëmë për 10-15 minuta në flakë të ngadaltë ose deri sa të shohim që është krijuar një karamele e trashë.
3.Në një tas përziejmë rukolën me mjaltin që ka mbetur së bashku me djathin e dhisë.
4.Heqim pjesën e farave tek dardhët dhe tek hapsira që krijohet, i mbushim me masën që përgatitëm.
5.I spërkasim me pak kripë, arra i vëmë në një tavë me letër furre. I fusim të piqen për 15-20 minuta në furrën e ngrohur më parë me 180° Celsius.
6.Ju bëftë mirë!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment