Si të shkëlqeni objektet e argjendta të kuzhinës me lëngun e patateve
Bëjini të shkëlqejnë sërish si të reja argjendurinat tuaja me këtë truk të thjeshtë: Duke përdorur lëngun e patateve të ziera!
Si të veproni?
Zieni 3-4 patate në një tenxhere me gjithë lëkurë.
Më pas i hiqni nga tenxherja dhe zhysni në të objektet e argjendta të cilat doni t’i shkëlqeni.
I lini për 10-15 minuta në ujë në nxehtë ose të vaktët.
Në fund i fërkoni pak me një sfungjer të butë.
Do të shikoni që me këtë truk të thjeshtë, objekteve të vjetra do t’i ktheni një shkëlqim për t’u patur zili.
Kjo ndodh për shkak të amidonit që në këtë rast është një mik i mirë i patateve. Ai na ndihmon për t’i hequr objekteve tona të argjendta, hijen e verdhë apo të zezë që mund të kenë marrë./neps.al
Mbrëmjet me miq të shumtë në shtëpi janë gjithnjë një kënaqësi e madhe falë argëtimit e kujtimeve që mbeten, veçanërisht kur ka humor e biseda të këndshme. Por organizimi i saj mund të kthehet në një mundim të jashtëzakonshëm...
Për të përgatitur bazën, përzieni 50 g miell me 50 g ujë të vakët në një kavanoz ose, akoma më mirë, një enë plastike. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën...
Të kanë tepruar dy feta picë nga një natë më parë dhe po gëzon sepse sapo kuptove që e ke mëngjesin gati. Ajo që duhet është vetëm t’i ngohësh shpejt e shpejt… po si? Në mikrovalë brumi bëhet si...
Lini një koment