Sugjerojmë:

Si të përgatisni vetë “Hamburger Përbindësh” me kërpudha

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 15 min

Ingredientët

  • 4 kërpudha të mëdha portobello kapele
  • 3 lugë uthull balsamike
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1/2 lugë çaji kripë
  • 1/4 lugë çaji piper i zi
  • 1/2 filxhan kos grek
  • 1 lugë gjelle rozmarinë
  • 1 lime
  • 4 feta të mëdha bukë me gjalpë, secila e prerë në gjysmë
  • 1 filxhan rukola
  • 1 domate e prerë në 8 feta
  • 1 qepë e kuqe
  • Piper i kuq

Udhëzimet

1

Ngroheni skarën në nxehtësi mesatare.

2

Vendosni kërpudhat në një pjatë për pjekje dhe hidhini së bashku uthullën, vajin, kripën dhe piperin dhe përzijini.

3

Lyeni kërpudhat me përzierjen e uthullës dhe lereni të qëndrojë për 15 minuta.

4

Vendosni kërpudhat në raftet e skarës dhe lerini të piqen 4 deri në 6 minuta.

5

Pastaj transferojini në një pjatë.

6

Ndërkohë, kombinoni kosin, rozmarinën dhe lëngun e limes në një tas të vogël.

7

Lyeni fetat e bukës me përzierjen e kosit.

8

Gjysmën e njërës fetë shtrojeni me kërpudha, rukola, domate, qepë dhe piper të kuq.

9

Pastaj vendosni fetat e mbetura të bukës.

10

Shërbejeni menjëherë.

Lini një koment