Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Neps.al vendosi t’ju sjellë sot një recetë fantastike të tartës me mollë. Nuk është si recetat që mund të keni ndeshur rëndom pasi mënyra e përgatitjes së brumit ka një teknikë të veçantë. Hidhini një sy përbërësve dhe mënyrës së përgatitjes.
Në një blender grini imët tërshërën. Më pas në një tenxhere skuqni gjalpin pa kripë, derisa të marrë një ngjyrë të kuqërremtë.
E përzieni mirë, i shtoni tërshërën dhe miellin. Tani shtoni kripën dhe ujin. Trazojeni mirë derisa të krijohet një masë homogjene dhe me ndihmën e një spatule e shtroni me kujdes në një tavë. Lëreni të pushojë për 30 minuta.
Në një tas ku keni mollët e prera në feta, shto lëngun e limonit. E vendosni për 4 minuta në mikrovalë. I shtoni sipër kanellën, arrën e moskatit. Përziejeni mirë.
Tek tava ku shtruam më parë brumin, shtojmë sipër tulin e mollëve. Tani vendosni me rradhë fetët e mollëve derisa të mbushet e gjithë tava e tartës. Në fund e lyeni sipër me pak gjalpë.
Futeni në furrë përreth një orë, në temperaturë 190 gradë celsius.
Pasi tarta të jetë gati shtoni sipër reçelin e kajsisë. Kjo super ëmbëlsirë është gati për tu shijuar. Ju bëftë mirë!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment